Monday, May 18, 2009

Happy Teacher's Day

Last minute order from Yati......pas tgk present kat kedai, tgk bende sama jer yg org beli......"masing2 dok sibuk beli mug, nk bg kat cikgu....tak best plak nak menambahkan koleksi cikgu ngan brg yg sama" kata yer.....so dia pon mintak aku buat kan cuppies tuk bg kat cikgu2 anak dia.

Jumlah yg dia mintak, 20 miniboxes....sema cikgu anak2 dia Amirah & Aiman, tak terkecuali....wow, untung yer....sema pon dptkan. Since nak order byk, dia mintak reducekan cost cc tuh, so aku pon suggest kat dia 'budget cupcakes'......

Ni lah dia budget cupcakes yer.....

10 mnboxes tuk Amirah......for her teachers (yati tak amik plak gambo cc yg ada nama amirah, so aku boh jer la mana yg ada yer....actually deco yer sama jer, tang nama jer yg tukar)

another 10 mnboxes untuk Aiman....for his teachers

suka plak nengok anak2 yati dok buat 'iklan' cc aku, mintak izin tepek kat blog akak yer yati....huhu

***apa beza 'budget cc' tu ngan yg besa, topping yer tak der....just deco jer

masa Yati dtg pickup cc tuh, xcited sgt ajak amik gambo sekali ngan cc aku....ngan muka aku yg sememeh itew....hehe (yati ni junior aku masa zaman sek dulu)
***gambo2 yg kat atas ni aku sema aku amik dr facebook Yati, thanks Yati......
***
yati ckp kat fb "semua kata..cantik dan sedap..masalahnyer..anak den punye la jujur..kabo mak dia beli..kabo la mak dia buat..kembang skit..(jangan mara a..kak ju)"


since dh buat tuk anak2 Yati, aku selit la sekali tuk A.long (my son) tuk bg kat cikgu dia.....kata yer nak bg kat cikgu Science, BM, BI......
so, aku buat 3 miniboxes tuk dia


*** 's kat cc tu dh tak muat nk tulis, bulih tulis 'Happy Teacher Day' jer.....sbb cc size S, tak muat

ni, another 1 minibox...tuk cikgu Bahasa Arab. Kata yer, "cikgu ni mengandung mama, nasib baik dia tak masuk hospital lg, dpt la dia rase cc ni..."

3 comments:

aimi said...

bagusnya mama adam..buat cc utk cikgu... aku lak belikan paper clip yg cute mute je... maleh nak baking... hehehe...

lynda & shima said...

jue... mane gambo lagi? tk sabor nk tgk nih...

ieda said...

salam jue

lamoo ko tak update .. lamoo cuti .. kemana koo